updates
& inspiratie

Wat is een Product Configurator?

Een Product Configurator, ook wel Sales Calculator genoemd, is een applicatie waarin vaak complexe, samengestelde producten zijn verwerkt om snel een offerte te genereren binnen een zeer korte tijd. In tegenstelling tot de traditionele prijsbepaling, waarbij door de vele variabelen de prijsbepaling tijdrovend is, foutgevoelig en slechts door een selecte groep mensen kan worden gedaan.

De Product Configurator heeft als doel de doorlooptijd van het maken van een offerte sterk te reduceren. Meerdere gebruikers kunnen hiermee calculeren. Dit kunnen interne sales mensen zijn, maar ook externe wederverkopers, of eindklanten.

Case: Nedcon Configurator

Slimme oplossingen op maat

Integrity Design is een specialist op het gebied van product configurators. Bekend met de systemen op de markt en jarenlang actief om slimme oplossingen te bedenken voor klanten is Integrity Design een geschikte partner voor u om advies te geven, of om een product configurator voor uw onderneming te ontwikkelen. Bij het onderzoeken hoe een product configurator uw bedrijf zal helpen denken wij graag met u mee. Onze ervaring is dat de besparingen enorm kunnen zijn. Nog maar niet te spreken om (nogmaals) slim na te denken over uw al dan niet gestandaardiseerd product en welke voordelen dit met zich mee kan brengen!

De meeste toepassingen op de markt zijn te complex, te duur en te log en bevatten teveel mogelijkheden die zelden worden toegepast in de praktijk. Wij bouwen een webbased product configurator op maat voor een optimaal eindresultaat.

Meer weten? Neem contact op voor de mogelijkheden.