updates
& inspiratie

Mobilegeddon ‘Responsive D-day’ volgens Google

Onlangs hebben we in een van de vorige berichten al aangekondigd dat Google zijn Mobile Search Algoritme zou aanpassen. Vandaag, 21 april 2015, is het dus een feit. Heb je nog geen mobiel vriendelijke website, dan kan dit voor een lagere ranking zorgen in de zoekmachine resultaten.

Mobilegeddon

De update heeft de naam Mobilegeddon gekregen en heeft volgens velen een grote impact op de vindbaarheid. Hieronder volgt een voorbeeld van een zoekopdracht op een smartphone. Zoals je ziet wordt keurig ‘Voor mobiel’ weergegeven. Wordt je op een desktop pc goed gevonden op bepaalde zoekwoorden, dan is het dus nu geen garantie meer dat dit ook het geval is in een mobiele weergave!

 

Check je website

Controleer hier hoe Google je website beoordeelt. Dit zegt echter niets over de snelheid, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent.

Responsive webdesign

Tegenwoordig worden websites overwegend responsive gemaakt. Dat wil zeggen dat de website zich aan naar de scherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt aanpast. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website die veranderd kwa layout afhankelijk welk resolutie er gebruikt wordt. Lees meer.

Responsive website offerte aanvragen