Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

Waarom responsive webdesign (RWD)?

We worden tegenwoordig doodgegooid met deze term, maar niet onterecht. Anno 2015 zijn er nog erg veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Onderzoek toont aan dat 20 tot 25% van de websites bezocht worden op mobiele devices. Statistieken van onze klanten bevestigen dit. RWD is dus geen hype!

Als je online strategie serieus neemt dan is RWD de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

Ben je mobielvriendelijk?

Controleer hier hoe Google je website beoordeelt op Mobile Friendly. Dit zegt echter niets over de snelheid, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent. Immers vanaf 21 april 2015 heeft Google het zoekalgoritme aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare websites welke alleen voor het desktop formaat zijn ontwikkeld.

Responsive, een must!

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft geen overweging om voor een responsive website te kiezen maar een must. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met een CMS systeem, zoals WordPress. Wij willen u hier graag vrijblijvend over informeren. Neem hiervoor contact op met Marc Tangelder, 06-53839837, of stuur een email naar marc@integritydesign.nl

Voorbeelden

Bekijk voor een volledig overzicht onze referenties. Enkele voorbeelden van responsive websites: www.rhederoord.nlwww.rabelink.nlwww.firstgearcars.nl, www.rosendaelsche.nl, www.ssp-hal.nl, www.marcustrappen.nl, www.monumentvoordearbeider.nl, www.greenm2.nl.