updates
& inspiratie

Wat is Responsive webdesign?

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

Waarom responsive webdesign?

We worden tegenwoordig doodgegooid met deze term, maar niet geheel onterecht. Anno 2020 zijn er nog steeds websites die niet goed werken op tablets en smartphones.

Als je online strategie serieus neemt dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

Mobile First!

Is je website op dit moment nog niet responsive, dan zeg je eigenlijk tegen alle mobiele bezoekers: “je bent niet welkom op mijn website”! Bezoekers zoeken hun heil elders en nemen hun zakken met geld mee. En nu is kans is zeer groot dat Google je website ook nog eens minder goed gaat indexeren! Pas je je dus niet aan, dan zal je afhaken.

Ben je mobielvriendelijk?

Controleer hier hoe Google je website beoordeelt op Mobile Friendly. Dit zegt echter niets over de snelheid, maar geeft op zijn minst aan of je op de goede weg bent. Immers heeft Google het zoekalgoritme aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare websites welke alleen voor het desktop formaat zijn ontwikkeld.

Responsive, een must!

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft een must om voor een responsive website te kiezen. Bekijk hier enkele van de door ons gerealiseerde responsive websites.

Vrijblijvend offerte aanvragen