updates
& inspiratie

Een stevige basis voor een duurzame website

Een website gaat gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Daarna kiezen de meeste bedrijven ervoor om de website geheel opnieuw te ontwerpen waarbij alles weer opnieuw wordt bekeken. Niet echt duurzaam te noemen toch?

De reden waardoor er vaak op deze manier een website wordt vervangen is omdat er eens in de zoveel jaar een potje met geld vrijkomt voor marketing activiteiten. In de tussenliggende jaren is er te weinig aandacht voor de website. Soms is een nieuwe website ook echt noodzakelijk vanwege het systeem dat dan inmiddels sterk verouderd is. Ook komt het regelmatig voor dat er conflicten zijn met het webdesign bureau waar de website is ontwikkeld, of sterker nog… het webdesign bureau bestaat helemaal niet meer.

Wat gaat er vaak fout?

  • Geen goede keuze welk Content Management Systeem wordt gebruikt
  • Geen duidelijke strategie en visie voor de komende jaren
  • Geen eindverantwoordelijke voor het functioneren van de website
  • Geen goede communicatie en overleg met het webdesign bureau
  • Geen budget of tijd voor onderhoud en content

Hoe moet het wel?

Sta je op het punt om een nieuwe website te laten ontwikkelen, sta dan even stil bij de volgende punten.

Goede basis

Kies voor een solide platform met de mogelijkheid om zelf de website te onderhouden. Het opensource CMS dat wij aanbevelen en in 99% van de gevallen gebruiken is WordPress. Waarom? Omdat WordPress simpelweg het meest gebruikte opensource systeem is met een garantie voor toekomstige ontwikkelingen. Hier kan een zelf gebouwd of klein CMS systeem niet tegenop.

Responsive

Tegenwoordig worden de meeste website gemaakt op basis van een responsive design. Simpel gezegd passen responsive websites zich aan naar de scherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en in welke hoedanigheid.

Strategie

Kijk niet alleen naar de korte termijn strategie. Zodra de nieuwe website de lucht in is worden de eerste maanden nog enthousiast nieuwe berichten of updates geplaatst. Daarna is het afgelopen. Content is de basis van een website. Voor een betere vindbaarheid is het gebruik van een blog bijna een must. Denk hier goed over na en reserveer tijd en budget hiervoor!

Onderhoud en content

Zoals hierboven genoemd is de content van een website belangrijk. Ook belangrijk is dat het CMS systeem en eventueel gebruikte plugins up-to-date blijven. Veiligheid is belangrijk en nog belangrijker is dat de website het goed blijft doen in alle browsers. Spreek dit duidelijk af met het webdesign bureau en ga zeker niet bezuinigen op veiligheid. De techniek, hosting en service moet gewoon op orde zijn.

Schakel ons in!

Toe aan een nieuwe duurzame website waarbij je niet elke 3 tot 5 jaar geheel opnieuw moet beginnen? Met onze ruime expertise op het gebied van webdesign en marketing ondersteunen wij u graag! Bel 0315-745999 of mail naar info@integritydesign.nl.

Bel me terug om een afspraak te plannen!