updates
& inspiratie

De voordelen van een webapplicatie

Veel applicaties werken tegenwoordig nog stand-alone en de voordelen van een webapplicatie worden hiermee niet benut. Waar vroeger veelal dure applicaties gebruikt werden met tijdrovende installaties, kiezen veel organisaties nu voor online oplossingen. Integrity maakt en bedenkt slimme, effeciente webapplicaties.

Waarom kiezen voor een webapplicatie?

 

  • Installatie

 

Webapplicaties zijn online beschikbaar met behulp van een internet browser, dat op elk systeem te vinden is. Lastige lokale installaties zijn daarmee overbodig.

 

  • Eenvoud en efficiency

 

Een webapplicatie vergroot de service naar interne en externe klanten. Vanaf elke locatie met internetverbinding kan de applicatie worden aangeroepen. Een deel van de werkzaamheden kan daarmee worden uitbesteedt en fouten kunnen worden gereduceerd.

 

  • Up-to-date

 

Relevante informatie wordt veilig en centraal opgeslagen in een database. Iedereen werkt met de meest recente informatie. Excel bestanden mailen met alle bedrijfsgevoelige informatie hoeft dus niet meer!

 

  • Beveiliging en backups

 

Slechts één plaats waar de applicatie staat. Geen last meer van gecrashte lokale computers of verloren backups. Dit neemt niet weg dat over beveiliging niet goed hoeft worden nagedacht overigens.

Maatwerk?

Bij maatwerk applicaties denkt men vaak aan lange en kostbare ontwikkelingstrajecten. Dit is in veel gevallen echter niet waar. Organisaties vragen vaak om specifieke functionaliteit dat bij standaard software pakketten niet of lastig te programmeren is. Het eindproduct sluit daarom in veel gevallen niet aan bij de initiële vraag.

Boerenverstand of SCRUM?

Het is onze specialiteit om functionele en mooie web applicaties te maken wat nauw aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast blijven we betrokken bij verdere ontwikkeling of onderhoud van de webapplicatie.
Het definiëren van een opdrachtomschrijving van een te ontwikkelen applicatie is lastig. Er zijn doorgaans veel onzekerheden, mogelijkheden zijn onduidelijk en inzichten van de klant komen pas veel later. Om dit proces in goede banen te leiden werken wij met de SCRUM methode.
Niet bekend met deze methode? Met boerenverstand komen we een heel eind, maar daar komen we met een kennismakingsgesprek wel op terug.

Meer relevante informatie: