updates
& inspiratie

Offerte formulier met prijsberekening

Je hebt geen webshop en wilt toch de gebruiker een offerte of berekening laten maken waarbij je een prijs wilt laten tonen? Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Als het gaat om WordPress steekt er één pakket met kop en schouders bovenuit: Gravity Forms.

De mogelijkheden zijn zeer divers. Naast de optie om een regulier contact formulier te maken zijn er nog veel meer mogelijkheden:

  • Meerdere tabbladen; voor een overzichtelijk aantal vragen per sectie.
  • Conditionele velden; een veld wordt pas zichtbaar als een gebruiker een ander veld heeft ingevuld, op basis van de juiste criteria.
  • Inplannen van formulieren; handig voor een prijsvraag of enquête.
  • Automatisch antwoord via de email, volledig gepersonaliseerd.
  • Alle gegevens zijn te exporteren in bijvoorbeeld een csv bestand. Handig voor analyse of grafieken.
  • Volledig in de Nederlandse taal.
  • Diverse addons beschikbaar, voor bijvoorbeeld online betalingen.

Prijs berekening

Met een combinatie van conditionele velden en prijsvelden is het mogelijk om een geavanceerde offerte tool te maken. De moeilijkheid zit hem in het definiëren van de prijsopbouw en structuur. Welke combinaties, producten, formules, aantallen en noem maar op. Het resultaat is een som van alle formules en gekozen opties door de gebruiker. Het resultaat kan gemaild worden, desgewenst volledig gepersonaliseerd.

Besparing

Deze relatief eenvoudige vorm van een offerte prijsberekening levert al gauw vele voordelen op. De klant doet het werk, fouten worden geminimaliseerd en beide partijen zijn tevreden. Het is uiteraard ook mogelijk dat de prijs alleen via de email verstuurd wordt als u controle wilt hebben over de gebruikers en de hoeveelheid aanvragen.

Offerte op maat

Ieder product is uniek. Daarom kijken we samen met u eerst naar de juiste oplossing. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.