*Update januari 2019: Niet alle informatie op deze pagina is actueel. Voor vragen voor het tonen van occasions op een WordPress website leveren wij geen kant-en-klare plugin. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een autobedrijf heeft in de meeste gevallen een eigen occasion voorraadbeheersysteem. Voorbeelden hiervan zijn AutoData (Wheelerdata) en Autodealers.nl. Hiermee worden de occasions en gegevens automatisch toegevoegd op autoverkoop websites zoals Gaspedaal, Autotrader, Autoscout24, ect. Deze websites bieden in de meeste gevallen een iframe aan welke je op een eigen website kunt plaatsen. Echter staan de gegevens dan niet écht op de website, kun je de vormgeving niet echt bepalen, is in de meeste gevallen niet responsive en bovendien worden ze niet weergegeven op Google. Kortom, genoeg redenen om dit anders op te lossen!

Hexon XML (doorlinken voorraad)

Gelukkig heeft Hexon hier (deels) een oplossing voor. Onder de noemer ‘Doorlinken Voorraad’ biedt Hexon XML koppelingen aan. De occasions worden in het systeem van Hexon ingelezen en vervolgens doorgestuurd naar alle gewenste portals. Het invoeren van de voertuigen op meer dan één plaats behoort hiermee tot het verleden. Echter, zijn we hiermee nog niet klaar om deze data te vertalen naar een WordPress website. Hiervoor hebben wij als Integrity Design een oplossing bedacht in de vorm van een maatwerk plugin. Let op: deze plugin is niet te koop of geschikt om te implementeren op andere websites van derden. Wij bieden deze uitsluitend aan voor onze eigen klanten.

De werking van de WordPress ‘occasion’ plugin

Voor de autodealer veranderd er niets. Zij voeren slechts op één plaats de auto’s in. Onze maatwerk plugin in WordPress zorgt ervoor dat via XML alle gegevens van het voertuig worden opgehaald en opgeslagen in de database van WordPress. Dit heeft als voordelen dat je zelf de uitstraling kan bepalen en ben je niet langer afhankelijk van de vaak ouderwetse iframes. Als autobedrijf straal je hiermee je eigen identiteit uit. Bovendien kun je gebruik maken van de technieken die vandaag de dag vanzelfsprekend zijn, zoals een responsive ontwerp. En zeker niet onbelangrijk is dat alle data nu op de website staat en geïndexeerd kan worden door Google. Dus naast een betere uitstraling ook nog een betere vindbaarheid! Welk autobedrijf wil dat nou niet?

Ben je als eigenaar van een autobedrijf toe aan een update van je huidige website, of wil je gewoon het actuele aanbod op je website tonen, vindbaar en in je eigen stijl? Neem dan contact met ons op en wij verzorgen dit traject voor u. Bekijk onze gerealiseerde projecten, of vraag ons vrijblijvend voor advies. Let op, wij verkopen deze functionaliteit niet als premium plugin maar zorgen voor een totaaloplossing waarbij de website ook via ons wordt gehost. Dit om te garanderen dat alles naar behoren werkt.
Toggle

De voordelen op een rij

  • Eén invoersysteem voor occasions
  • Eén invoersysteem voor occasions
  • Occasions op website in eigen huisstijl
  • Gedetailleerde weergave met duidelijke foto’s
  • Responsive weergave; geschikt voor tablet en mobiel
  • Beter vindbaar in Google
  • Real-time verwerking
  • Snelle verwerking
  • Diverse maatwerk oplossingen mogelijk

 

Over Integrity Design

Integrity Design bedenkt en ontwerpt websites en webapplicaties. Met onze expertise in de automotivebranche en verregaande kennis van WordPress, kunnen wij uw website bouwen geheel naar wens. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. U kunt rekenen op een team van designers en programmeurs waarmee we al diverse autobedrijven hebben geholpen naar alle tevredenheid.

Referentie

Voor Autobedrijf Frazer hebben wij onder andere de gehele website gerealiseerd en zowel de koppeling met de occasions vanuit Autodealders. Bekijk hier het project.

ref-frazer4