updates
& inspiratie

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp

MailChimp is een uitgebreide tool voor het maken en verzenden van digitale nieuwsbrieven. MailChimp bevat talloze functies om jouw digitale nieuwsbrieven succesvol te maken.

Ook kun je de nieuwsbrieven integreren in je social media accounts, zoals Facebook en Twitter. Zo krijgen ze een beetje de omvang van een online campagne. Hoe meer lezers, hoe beter!

Uit onderzoek is gebleken dat bij startende ondernemingen MailChimp zeer populair is. Het is één van de weinige services die een gratis startpakket hebben. Er kunnen met dit pakket tot 2.000 e-mailadressen staan ingeschreven. Er is per maand een limiet van 12.000 e-mails.

De e-mailadressen kunnen op verschillende manieren worden ingevoerd. Handmatig, of bestaande adressenlijsten kunnen uit Google, Excel, Salesforce worden geïmporteerd. Handig is dat er verschillende lijsten kunnen worden aangemaakt voor verschillende doelgroepen. MailChimp helpt ook om meer e-mailadressen te genereren. Via een formulier op de website of blog kunnen mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Deze komen dan automatisch in de lijst met geadresseerden te staan. Meerdere websites of blogs in beheer? Geen probleem. Het is mogelijk om meerdere lijsten met geadresseerden te maken voor meerdere websites/blogs. De voorkeuren van de ontvangers voor weergave, zoals platte tekst of html, zijn in deze lijsten ook aan te geven.

Wil je ook gebruik maken van MailChimp, dan kunnen wij dit traject begeleiden of inrichten.