updates
& inspiratie

Browsers markeren websites zonder SSL als ‘onveilig’.

Browsers zoals Firefox en Google Chrome geven tegenwoordig een waarschuwing aan de bezoekers van je website zodra deze als onveilig wordt beschouwd. Deze browsers hebben veiligheid hoog in het vaandel staan en willen dat SSL (https) op iedere website actief is. Google geeft daarnaast ook een voorkeur aan sites met SSL ten opzichte van sites zonder SSL voor de ranking (vindbaarheid).

Website zonder SSL certificaat:

Website met een geldig SSL certificaat:

Moet is SSL installeren?

Het is niet zo dat je website direct onveilig is als je geen SSL hebt geïnstalleerd, maar gezien de ontwikkelingen op het gebied van privacy en vindbaarheid is het antwoord: Ja!

Hoe kom ik aan een SSL certificaat?

Je kunt een SSL certificaat aanvragen bij je hostingpartij. Er zijn verschillende soorten certificaten mogelijk. Daar kun je je in laten adviseren. Een SSL certificaat moet doorgaans elk jaar worden vernieuwd. Dit wordt in de meeste gevallen geregeld door de hosting partij. Laat het installeren over aan professionals. Vaak komen er ook database wijzigingen aan te pas.

SSL check

Controleren of het certificaat goed is geïnstalleerd op uw website? Ga dan bijvoorbeeld naar SSLcheck.nl.

Vragen?

Nog geen SSL certificaat? Wacht niet en vraag het vandaag nog aan. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en welk certificaat het beste is voor uw website.

 

Gerelateerde onderwerpen

Het jaar van de SSL certificaten
WordPress veiligheid voorop